Yritys

Jari Hedman – pitkä mies lyhyesti…eiku.

Tennis on ollut iso osa elämääni, aina. Isäni Heikki ”Hessu” Hedman pelasi aikanaan aktiivisesti kotimaisella huipulla ja minulla maila taisi olla jo pinnasängyssä. Oma pieni menestystarinani tenniksessä sijoittuu lähinnä juniorivuosilleni. Valitettavasti jo 70-luvun lopulla – tennisstipendiaattina USA:ssa – totesin, ettei minusta taida tulla ammattilaistennispelaajaa. Sen sijaan päätin lähteä mukaan tennisvalmennukseen ja suorittamaan valmennustutkintoja niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Tennistä olen opettanut aina vuodesta 1976 alkaen. Muistoja löytyy niin Santapensselistä, Lohjansaaresta, Hangosta, Helsingistä kuin etelän tennismatkoilta. Kaksi vuotta vedin sekä perheemme omistamaa hotellia että tenniskursseja Lohjansaaren uniikissa ympäristössä. Oppilaitani ovat vuosien saatossa olleet niin juniorit, kuin myös aikuiset, aktiiviset kilpapelaajat ja pelin veteraanit. Yritystenniksessä olen aina ollut voimakkaasti mukana, niin yritysten henkilökunnan tenniskurssien vetäjänä ja järjestäjänä, kuin myös yrityksen johtoportaalle suunnatuissa tennistapahtumissa ja -päivissä.

Toimin 80- ja 90-luvulla seitsemän vuotta Veli Paloheimon henkilökohtaisena valmentajana ATP–kiertueella ja vuoden päivät tiimissämme oli mukana myös Aki Rahunen. Vuosia maailmalla voitaneen kutsua tenniksen yliopistotutkinnokseni. Vuosittaiset 300 tenniksen täyteistä päivää maailmalla olivat reissujen ja kisojen täyttämiä. Tuli nähtyä tenniskenttiä, hotelleja ja lentokenttiä – sekä luotua nyt tennisvalmennukseen ja –reissuihin tarpeelliset suhteet maailmalle. Veli Paloheimo oli muuten ensimmäinen suomalainen ATP–rankinglistan Top viidessäkympissä, ollen parhaimmillaan sijaluvulla 48. Aki Rahusen paras rankingsaavutus oli sekin mainio #57.

Palattuani takaisin Suomeen toimin kolme vuotta myös maamme Davis Cup -joukkueen kapteenina. Samalla pelasin itse kahdeksan vuotta amerikkalaista jalkapalloa Helsinki Roosters -joukkueessa ja olin mukana voittamassa viittä Suomen mestaruutta sekä seurajoukkueiden EuroBowl-mestaruutta.

Tenniksen selostamisen aloitin vuonna 1990 Eurosportilla. Selostimme 14 vuotta Tukholmasta käsin, jossa olimme noin 150–220 päivää/vuosi. Nyt selostan suoraan Suomesta MTV3 Total Sport -kanaville.

Tennis on koko perheen ympärivuotinen ja kansainvälinen laji aina pienestä lapsesta vaariin. Olen työskennellyt 38 vuotta tenniksen parissa, mutta nyt ensimmäistä kertaa oman yritykseni kautta! Haluan saada ihmiset nauttimaan tenniksen haasteista ja riemuista, aina pilke silmäkulmassa.

Hyvät Tennisystäväni – Tennis is my life, tennis is my business. Tervetuloa elämän pituiselle tennisretkelle Jari Hedman Tennis Companyn kanssa!